Sposób przygotowania:
Kokosanka 4
CIASTO: Żółtka ucieramy z 1 szklanką cukru, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Ubijamy białka i dodajemy do masy. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 190-200 stopni. MASA: 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wsypać wiórki kokosowe i całość gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Margarynę siekamy na kilka kawałków i dodajemy do masy kokosowej. Mieszamy aż się rozpuści cały czas gotując. Budyń rozpuszczamy w pozostałym mleku i wlewamy do masy dokładnie mieszając, aż zacznie się gotować. studzimy. Na upieczone ciasto wykładamy masę kokosową i całość wkładamy do lodówki.