SUPERPRZEPIS

Kokosanki.

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Kokosanki.

Pokochacie te chrupiące kuleczki za obłędny smak i prostotę w ich przygotowaniu.

Składniki:

Kokosanki.

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki.
Masło rozpuszczamy w rondelku. Dosypujemy cukier i rozpuszczamy go cały czas mieszając. Kiedy cukier się rozpuści , dosypujemy wiórki kokosowe i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy z gazu. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy na najmniejszych obrotach. Do białek dodajemy masę kokosową i całość w miarę dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180 C. Z masy kokosowej formujemy jednakowej wielkości kulki i zapiekamy 15 minut. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.