misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Ciasteczka i desery Michaeli

Kokoski wydmuszki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Rozpływające się w ustach ciasteczka kokosowe...puste w środku

Kokoski wydmuszki

Składniki:

Kokoski wydmuszki

 

  • 250g masła
  • 150g mąki
  • 250g kokosu
  • 400g cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Polewa czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kokoski wydmuszki
Zagnieść ciasto i wyklejać małe posmarowane tłuszczem foremki (zostawiać niewielkie wgłębienie).Piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni. Wyjąć ciasteczka z foremek pomagając sobie patyczkiem i zimne popisać czekoladową polewą.

SMACZNEGO!