Sposób przygotowania:
Kokosowa kremówka
1. Ciasto: wszystkie składniki wyrobić ze sobą rękami do uzyskania zbitej, jednolitej masy. Masę owinąć w folię i schłodzić w lodówce 1 godzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 24x24 cm lub tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 15 minut. Wyjąc i ostudzić. 2. Budyń: Budyń ugotować jak zaleca się na opakowaniu (zmniejszając tylko ilość mleka). Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Jeszcze ciepły wylać na podpieczony spód. 3. Warstwa kokosowa: Masło rozpuścić. Jajka ubić z cukrem, wlać ostudzone masło i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze wymieszać. Wyłożyć na budyń. Całość piec w 180 st.C około 40-45 minut. Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Przepis pochodzi od Siostry Anastazji (troszkę go zmodyfikowałam).
Przepis pochodzi od Siostry Anastazji (troszkę go zmodyfikowałam).