Sposób przygotowania:
Kokosowa potrawkaPrzygotowanie mięsa
1. Mięso myjemy, osuszamy, obieramy w błonek, kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą curry oraz solą, dokładnie mieszamy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso odstawiamy na bok.
Warzywa
2. Na drugiej dużej patelni, obsmażamy obraną, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Przygotowanie sosu
3. Następnie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz w małe różyczki brokuł. Podlewamy wodą, wlewamy sos sojowy, wsypujemy imbir, czosnek i gotujemy.
4. Pod koniec gotowania wlewamy mleko kokosowe, chwilkę gotujemy.
Łączenie z mlekiem kokosowym
4. Pod koniec gotowania wlewamy mleko kokosowe, chwilkę gotujemy.
gotowe
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.