eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kokosowa pychotka Eli w naleśniku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 23

Koza swojemu konikowi smakoszowi.

Kokosowa pychotka Eli w naleśniku

Składniki:

Kokosowa pychotka Eli w naleśniku

 

  • Farsz:
  • 250 ml śmietany kremówki(30-36%)
  • 10 dkg kokosu
  • 5 dkg rodzynek
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżka cukru
  • 1/2 paczki makaronu ryżowego nitki Tao Tao

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju

 

  • Sos waniliowy:
  • 250 ml śmietany kremówki(30-36%)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 cukry waniliowe

Sposób przygotowania:

Kokosowa pychotka Eli w naleśniku
Śmietanę zagotować,wsypać kokos,cukier i chwilę pogotować. Do kokosu dodać rodzynki,posiekane orzechy i wymieszać. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,odsączyć,pociąć na mniejsze kawałki,dodać do kokosu,wymieszać i wystudzić. Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki. Śmietanę zagotować,dodać cukier,cukier waniliowy i gotować,aż śmietana zgęstnieje. Na usmażone naleśniki rozłożyć fasz kokosowy,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju z obu stron.Na talerzu naleśniki polać sosem i posypać orzechami i skórka pomarańczową. Smacznego!