Sposób przygotowania:
Kokosowe kostki
Ciasto:
Oddzielamy żółtka od bialek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Ciągle miksując dodajemy po żółtku, następnie dosypujemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia nie przestając miksować. Pieczemy 24 minut w 170 stopniach. Studzimy biszkopt. Kroimy go na kwadraty.
Polewa:
Margarynę roztopić w rondelku. Do miski dajemy śmietanę, mieszamy z cukrem pudrem i kakao. Dodajemy margarynę i dokładnie mieszamy.
Każdy kawałek na widelcu moczymy w polewie i obtaczamy wiórkami.
Oddzielamy żółtka od bialek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Ciągle miksując dodajemy po żółtku, następnie dosypujemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia nie przestając miksować. Pieczemy 24 minut w 170 stopniach. Studzimy biszkopt. Kroimy go na kwadraty.
Polewa:
Margarynę roztopić w rondelku. Do miski dajemy śmietanę, mieszamy z cukrem pudrem i kakao. Dodajemy margarynę i dokładnie mieszamy.
Każdy kawałek na widelcu moczymy w polewie i obtaczamy wiórkami.