Sposób przygotowania:
Bułeczki dwukoloroweZaczyn drożdżowy
Drożdże pokruszyć, dodać 1/3 szklanki ciepłego mleka, 2 łyżki mąki i 1 łyżkę cukru. Wymieszać i zostawić przynajmniej na pół godziny w ciepłym miejscu.
Ciasto
Zaczyn dodać do przesianej mąki. Masło roztopić. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, do jednej dodać 1 łyżkę kakao i dobrze wygnieść. Pozostawić ciasto pod przykryciem do wyrośnięcia.
Przgotowanie bułeczek
Z ciasta białego i ciemnego zrobić ruloniki. Zapleść ze sobą jeden rulon jasny z ciemnym, zlepić końcówki tworząc okrąg.
Przygotowanie do pieczenia
Bułeczki przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić jeszcze na parę minut do wyrośnięcia. Posmarować dokładnie roztrzepanym białkiem i posypać sezamem.
Pieczenie
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut.
biedroneczki
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości