Sposób przygotowania:
Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Ubijamy jaja z cukrem na puch. Przesiewamy mąkę każdy rodzaj i proszek do pieczenia. Dodajemy do ubitych jaj mąki , na końcu dodajemy rozpuszczoną margarynę . Mieszamy , do blaszki wkładamy papier do pieczenia i wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, studzimy . Kroimy w kostkę. Polewa: Przygotowujemy garnek z wodą oraz drugi garnek w którym będzie polewa . Na garnek z wodą wstawiamy garnek ze składnikami do polewamy. ( inaczej kąpiel wodna )Rozpuszczamy margarynę z cukrem pudrem i mlekiem. Dodajemy kakao. Masa bedzie gęsta , taka ma być . Każdą kostkę biszkoptowa wkładamy do garnka z polewą , trzymamy ją na kijku do szaszłyka. Potem obtaczamy we wiórkach i kładziemy do ostygnięcia. Fajnie wygląda , super smakuje i pięknie się na stole prezentuje .