lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Lamingtons tradycyjny deser Australijski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 36
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jest to naprawdę prosty deser :) Po naszemu kostka kokosowa :). Bardzo szybkie. Jest wspaniałym pomysłem na niespodziewanych gości .

Lamingtons tradycyjny deser Australijski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lamingtons tradycyjny deser Australijski

 

  • Biszkopt:

 

  • 5 jaj

 

 

 

  • 5 łyżek mąki krupczatki

 

 

  • cukier 100 gram

 

  • proszek do pieczenia 1 szczypta

 

  • Dodatkowo:

 

  • kokos 200 g do obtoczenia kostek

 

  • Polewa domowa:

 

  • 5 szklanek cukru pudru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Ubijamy jaja z cukrem na puch. Przesiewamy mąkę każdy rodzaj i proszek do pieczenia. Dodajemy do ubitych jaj mąki , na końcu dodajemy rozpuszczoną margarynę . Mieszamy , do blaszki wkładamy papier do pieczenia i wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, studzimy . Kroimy w kostkę. Polewa: Przygotowujemy garnek z wodą oraz drugi garnek w którym będzie polewa . Na garnek z wodą wstawiamy garnek ze składnikami do polewamy. ( inaczej kąpiel wodna )Rozpuszczamy margarynę z cukrem pudrem i mlekiem. Dodajemy kakao. Masa bedzie gęsta , taka ma być . Każdą kostkę biszkoptowa wkładamy do garnka z polewą , trzymamy ją na kijku do szaszłyka. Potem obtaczamy we wiórkach i kładziemy do ostygnięcia. Fajnie wygląda , super smakuje i pięknie się na stole prezentuje .
Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Składniki ubijamy dodajemy rozpuszczona margarynę i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, studzimy . Kroimy w kostkę.
Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Na garnek z wodą wstawiamy garnek ze składnikami do polewamy. ( inaczej kąpiel wodna ) Rozpuszczamy margarynę z cukrem pudrem i mlekiem. Dodajemy kakao. Masa bedzie gęsta , taka ma być .
Lamingtons tradycyjny deser Australijski
Każdą kostkę biszkoptowa wkładamy do garnka z polewą , trzymamy ją na kijku do szaszłyka. Potem obtaczamy we wiórkach i kładziemy do ostygnięcia.