Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z masą kukułkowąWykonanie ciasta i formowanie ciasteczek:
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Następnie zagniecione ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej lekko mąką pszenną, wykrawamy krążki, na każdy krążek nakładamy masy krówkowej, składamy na pół i widelcem zlepiamy brzegi, na koniec nakłuwamy.
Do pieczenia:
Tak wykonane ciasteczka-pierożki układamy na blaszkach wyłożonych wcześniej papierem do pieczenia.
Pieczenie i podanie:
Następnie pierożki pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się. Upieczone zdejmujemy z blaszek i studzimy. Wystudzone podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki pierożków.
Tak około 34 sztuki.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję za miły komentarz :)
biedroneczki
Babeczka35
Polecam :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję :)
Babeczka35
Dokładnie tak :) Polecam :)
lukrowanepierniczki