Sposób przygotowania:
Kokosowe kuleczki na herbatnikach z migdałem
Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z jajkami i cukrem pudrem. Użyć surowych jajek tylko wtedy, gdy mamy je ze sprawdzonego źródła, jajka można przed dodaniem sparzyć, jeśli nie chcemy dodać do kuleczek surowych jajek możemy dodać zamiast nich kilka łyżek mleka lub masy kokosowej z puszki, kremu kokosowego ze słoika. Do zmiksowanego z jajkami i z cukrem masła dodać 100g wiórków kokosowych i kilka kropli śmietankowego aromatu. Wszystko ponownie zmiksować. Herbatniki rozdrobnić, zrobić z nich okruszki za pomocą tłuczka do mięsa lub przy użyciu blendera. Pokruszone herbatniki dodać do pozostałych utartych za pomocą miksera składników. Całość zmiksować, by powstała jednolita masa. Brać trochę zmiksowanej masy i spłaszczać ją na dłoni. Na środku spłaszczonej masy kłaść całego migdała i zawijać go do środka masy formując tym samym kuleczkę. Uformowaną kuleczkę obtaczać w rozsypanych na talerzu wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki obtoczone w wiórkach z migdałem w środku przełożyć do lodówki i tam też je przechowywać.