Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe pancakes

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Naleśniki pancakes z mleczkiem kokosowym są puszyste i bardzo smaczne. Wspaniałe na śniadanie lub deser. Smacznego.

Kokosowe pancakes Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe pancakes

 

  • 1/2 szkl mąki tortowej
  • 1/2 szkl mleczka kokosowego
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 2 łyżki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • szczypta soli
  • konfitura z żurawiny

Sposób przygotowania:

Kokosowe pancakes
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z masłem zmiksować, wlać mleczko kokosowe, wodę gazowaną, dodać cukier z wanilią, 3 łyżki mąki i wiórki kokosowe, ponownie zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki i delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą.
Kokosowe pancakes
Żółtka z masłem mleczkiem kokosowym i 3 łyżkami mąki zmiksować
Kokosowe pancakes
Wsypać pozostałą mąkę i dodać sztywno ubitą pianę z białek
Kokosowe pancakes
Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać
Kokosowe pancakes
Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka