Sposób przygotowania:
Czekoladowe placuszki z kokosowym kremem
Pancakes: Mieszamy mąkę z mlekiem.Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej.Mieszamy dokładnie ciasto i odstawiamy na chwilę do przegryzienia się składników. Smażymy na gorącej! patelni nakładając łyżką pojedyncze placuszki. Po chwili odwracamy na drugą stronę. Uwaga! Pilnujemy , by się nie przypaliły!Krem: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy i dodajemy po łyżce budyniu kokosowego. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy podprażone wiórki kokosowe.Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki. Całość: Czekoladowe placuszki przekładamy kremem i owocami papai!Zajadamy!Smacznego!
biedroneczki
mocsłodkości