Sposób przygotowania:
Kokosowe placuszki na kaszy mannie z kiwi
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy kaszę manną, mieszamy i odstawiamy na około 20 minut.
W tym czasie kroimy i obieramy kiwi ze skórki, kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy na patelni i studzimy.
Do miski dodajemy jajko, rozpuszczone masło, cukier i 3/4 pokrojonego kiwi i mieszamy.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem i resztą pokrojonego kiwi.
W tym czasie kroimy i obieramy kiwi ze skórki, kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy na patelni i studzimy.
Do miski dodajemy jajko, rozpuszczone masło, cukier i 3/4 pokrojonego kiwi i mieszamy.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem i resztą pokrojonego kiwi.