Sposób przygotowania:
Kokosowe racuchy z nektarynką
Utrzećdrożdże z łyżeczką drobnego cukru i letnią wodą . Odstawić na 15 minut. Wiórki kokosowe zmielić na mączkę ( w zwykłym młynku do kawy). Przygotować ciasto na racuszki mieszając mąkę, mączkę kokosową, szczyptę soli, wodę, żółtka, cukier waniliowy, łyżkę oleju. Odstawić na 15 minut. Nektarynki przekroić na pół i usunąć pestkę. Pokroić każdą połówkę na plasterki. Na małej patelni rozgrzać 2 łyżki wody z miodem i sokiem z cytryny. Włożyć plastry nektarynek i chwilę ogrzewać by zmiękły i oblepiły się miodem. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Rozgrzać olej do smażenia racuchów. Na gorący kłaść łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać kładąc na każdym plasterki nektarynki. Polać sosem z duszenia nektarynek. Udekorować listkami mięty lub tymianku.