Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste i bardzo smaczne rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziane kremem czekoladowym. Podane z cukrem pudrem.

Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym

 

 

 

  • Pozostałe składniki:
  • 1/2 słoika kremu czekoladowego
  • jajko do posmarowania
  • cukier do posypania

Sposób przygotowania:

Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Wrzucamy drożdże do miseczki i mieszamy je z mlekiem, mąką i cukrem. Odstawiamy pod przykryciem na 15 minut w ciepłe miejsce.

Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól i wiórki kokosowe.

Dodajemy również jajka, olej oraz wyrośnięty rozczyn. Mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie odchodziło od ręki. Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwa kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy i kroimy na 10 trójkątów, tak jak pizzę. Nakładamy krem czekoladowy i zwijamy ciasto formując rogaliki.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej rogaliki. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Wrzucamy drożdże do miseczki i mieszamy je z mlekiem, mąką i cukrem.
Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól i wiórki kokosowe.
Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Dodajemy również jajka, olej oraz wyrośnięty rozczyn.
Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Nakładamy krem czekoladowy i zwijamy ciasto formując rogaliki.