Sposób przygotowania:
Kokosowiec z bananami
Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka z proszkiem do pieczenia. Na końcu mąkę i delikatnie wymieszać. Piec 25 minut. Przekroić na 2 części. Rozpuszczamy galaretkę w 1i 1/2 szkl gorącej wody, studzimy i wlewamy do tortownicy. Układamy krążki bananów i wstawiamy do lodówki. Następnie robimy masę ajerkoniak z przepisu, dodajemy pół opakowania wiórków kokosowych i schładzamy w lodówce. Jak zsiądzie się galaretka, smarujemy masą kokosową, na to nasączony biszkopt, znów masa i przykrywamy nasączonym biszkoptem. Schładzamy w lodówce. Żeby wyjąć z tortownicy – podgrzewamy lub zanurzamy na chwilkę w gorącej wodzie. Po wyjęciu ciasta z tortownicy boki smarujemy pozostałą masą i obsypujemy posypką lub wiórkami kokosowymi. Ja zawsze robię takie ciasto jak wcześniej robię tort i zostaje mi masa i biszkopt, więc żeby to wykorzystać to tylko galaretka i gotowe.