jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kokosowo-jabłkowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lubie jeść je zarówno na ciepło jak i na zimno.

Kokosowo-jabłkowe racuszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokosowo-jabłkowe racuszki

 

 

  • 5 łyżek kokosu,

 

  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kokosowo-jabłkowe racuszki
Podgrzewamy jedną szklankę mleka. Do letniego dodajemy drożdże oraz cukier. Składniki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie-podwoi objętość dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta: mąkę, mleko, jajko oraz sól. Ciasto wyrabiamy około 15 minut. Kokos oraz pokrojone w kostkę jabłka dodajemy na koniec. Całość odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Za pomocą łyżki odrywamy porcje ciasta i smażymy racuszki na rozgrzanym oleju. Rumienimy je z obu stron. Gotowe podajemy oprószone cukrem pudrem.
Kokosowo-jabłkowe racuszki
Gotowe ciasto wykładamy łyżka na rozgrzany tłuszcz.
Kokosowo-jabłkowe racuszki
Porcje ciasta smażymy z obu stron do zrumienienia.