Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kasza jaglana na śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kasza jaglana na śniadanie z prażonym słonecznikiem , kokosem i bananami

Kasza jaglana na śniadanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jaglana na śniadanie

 

  • 1/2 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanka wody
  • 1 banan
  • ok. 3 łyżki wiórek koksowych
  • ok. 3 łyżki słonecznika łuskanego
  • 1-2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana na śniadanie

Kaszę jaglaną sparzyć gorącą wodą, wrzucić do gotującego się mleka z wodą i gotować aż kasza wsiąknie mleko i będzie miękka. Suchą patelnie rozgrzać. Wrzucić na patelnie słonecznik i wiórki koksowe - uprażyć. Banana obrać ze skórki i pokroić na małe plasterki. Do ugotowanej kaszy dodać miód do smaku, uprażone wiórki kokosowe, słonecznik oraz pokrojonego banana. Można podawać na śniadanie , kolacje lub deser.


Zobacz przepis na Kaszę jaglaną z owocami >>>

Kasza jaglana na śniadanie
Kaszę jaglaną ugotować na mleku i wodzie
Kasza jaglana na śniadanie
Wiórki kokosowe i słonecznik uprażyć na suchej patelni
Kasza jaglana na śniadanie
DO ugotowanej kaszy jaglanej dodać miód do smaku
Kasza jaglana na śniadanie
Następnie dodać uprażony kokos słonecznik i banany