Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kaszę jaglaną warto jeść ponieważ jest bardzo zdrowa. Sprawdzi się ona również na słodko w formie deseru. Kasza jaglana pysznie smakuje z jabłkiem, rodzynkami i miodem. Przyprawiona cynamonem i kardamonem będzie pysznie pachnieć.

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

Składniki:

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami
1. Kaszę płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Podczas gotowania kaszę często mieszamy, żeby się nie przypaliła.

2. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.

3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy, dodajemy miód do smaku, rodzynki oraz cynamon i kardamon. Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.

4. Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.

Rady: Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.