Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami
1. Kaszę płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Podczas gotowania kaszę często mieszamy, żeby się nie przypaliła.
2. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy, dodajemy miód do smaku, rodzynki oraz cynamon i kardamon. Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.
4. Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.
Rady: Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.
2. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy, dodajemy miód do smaku, rodzynki oraz cynamon i kardamon. Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.
4. Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.
Rady: Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.