Sposób przygotowania:
Kokosowy dzidziuś
Mleko, mleko kokosowe, masło, cukier i kokos zagotowujemy razem. W 150 ml mleka rozprowadzamy kaszę manną. Do gotującego się mleka dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy.
W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki, następnie połowę masy kokosowej. Przykrywamy warstwą herbatników. Ponownie układamy połowę masy kokosowej. Układamy ostatnią warstwę herbatników. Studzimy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią ciasto.
W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki, następnie połowę masy kokosowej. Przykrywamy warstwą herbatników. Ponownie układamy połowę masy kokosowej. Układamy ostatnią warstwę herbatników. Studzimy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią ciasto.