Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 294]

Kokosowy dzidziuś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto dla wszystkich którzy lubią ciasta bez pieczenia . Dodatek kokosa wzbogaca ten prosty deser, nadając mu niezwykłego smaku i aromatu. Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.

Kokosowy dzidziuś

Składniki:

Kokosowy dzidziuś

na masę

dodatkowo

  • 400 g herbatników
  • 100 g czekolady deserowej

Sposób przygotowania:

Kokosowy dzidziuś
Mleko, mleko kokosowe, masło, cukier i kokos zagotowujemy razem. W 150 ml mleka rozprowadzamy kaszę manną. Do gotującego się mleka dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy.

W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki, następnie połowę masy kokosowej. Przykrywamy warstwą herbatników. Ponownie układamy połowę masy kokosowej. Układamy ostatnią warstwę herbatników. Studzimy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.

Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią ciasto.