Sposób przygotowania:
Drożdżowe z dżememETAP 1:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538628.jpg)
Do misy robota wkruszyć drożdże, wsypać po 1 łyżce cukru, mąki, wlać 1/2 szklanki letniego mleka i wymieszać, odstawić pod przykryciem na 30 minut.
ETAP 2:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538629.jpg)
Do zaczyny wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać letnie mleko, stopione letnie masło i hakiem robota wyrabiać ciasto z 10 minut.
ETAP 3:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538630.jpg)
Ciasto w misie robota nakryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na godzinę do wyrośnięcia.
ETAP 4:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538631.jpg)
Dżem miałam rzadki, wymieszałam z kisielem i na ogniu mieszając zagotować do zagęszczenia, wystudzić.
ETAP 5:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538632.jpg)
Wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką aby je odgazować, podzielić na dwie części, rozwałkować na 2 cm placek, posmarować dżemem kisielowym i zwinąć w rulon, włożyć do foremek silikonowych.
ETAP 6:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538633.jpg)
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w foremkach je dobrze wystudzić.
ETAP 7:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538635.jpg)
W kąpieli wodnej stopić połamaną czekoladę razem ze śmietaną na polewę czekoladową.
ETAP 8:
![Drożdżowe z dżemem Drożdżowe z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/drozdzowe-z-dzemem-538636.jpg)
Polewą polać wierzchy ciast i posypać od razu kandyzowaną pomarańczą.