Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik z truskawkami i ajerkoniakiem
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, dodajemy po jednym żółtku i ucieramy. Wsypujemy budyń w proszku i dodajemy ser, ucieramy do dokładnego połączenia się składników. Dodajemy wiórki i ajerkoniak, mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
2. Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Na wierzchu masy układamy pokrojone truskawki, oczywiście wcześniej umyte, osuszone i pozbawione szypułek.
3. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.
4. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Wystudzony przekładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc, wtedy bardzo ładnie się kroi. Dodam, że sernik zawsze studzę w piekarniku.
5. Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Tortownica o średnicy około 23 cm.
Budyń bez cukru i na pół litra mleka.
Sernik można pokroić na około 12 sporych porcji.
2. Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Na wierzchu masy układamy pokrojone truskawki, oczywiście wcześniej umyte, osuszone i pozbawione szypułek.
3. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.
4. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Wystudzony przekładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc, wtedy bardzo ładnie się kroi. Dodam, że sernik zawsze studzę w piekarniku.
5. Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Tortownica o średnicy około 23 cm.
Budyń bez cukru i na pół litra mleka.
Sernik można pokroić na około 12 sporych porcji.
robaczek
Babeczka35
Bardzo polecam upiec, a zapewniam, że jest pyszny :)
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam, nam smakował :)
lukrowanepierniczki