Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę, wyłożyć na blaszkę i podpiec w temp 150C przez około 15 min PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ: Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Do masy jajecznej dodać ser, wymieszać mikserem. Stopniowo dodawać(stale miksując) mleko a następnie olej. Dokładnie wszystko wymieszać.Następnie dodać wiórki kokosowe oraz olejek pomarańczowy. NA koniec dodać pianę z ubitych na sztywno białek. Po dodaniu białek wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec ok 40min w temp 180C Po upieczeniu zostawić sernik do wystygnięcia. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać kilka łyżek mleka. Polewą polać sernik i posypać wiórkami kokosowymi.