Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik królewski
Wszystkie składniki z masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej! 1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Podzielić na 2 równe części. Obydwie umieścić na 2 godziny do zamrażalnika. 2. Masa serowa: Masło utrzeć do puszystości razem z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka oraz twaróg, miksować. Wsypać po kolei budyń waniliowy, kaszę mannę i proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, zmiksować. Białka ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej. 3. Pierwszą część ciasta zetrzeć do blaszki o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze poprzyklejać w dno formy. Na spód wylać masę serową, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec w 170st.C około 60 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić do ostudzenia. Następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!