Sposób przygotowania:
Kokosowy smakołyk
Kruche, maślane ciastka i tortowe wafle drobno rozdrobnić. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % wlać do garnka i podgrzewając dodawać połamane czekolady. Mieszając podgrzewać, aż masa stanie się gęsta. Masę zdjąć z ognia i wystudzić.
Masło razem z cukrem utrzeć na puch. Nie przerywając mieszania do masy dodawać stopniowo wystudzoną masę śmietanowo - czekoladową oraz rozdrobnione ciastka z waflami.
Po połączeniu z masy formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Nstępnie chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego.
Czas przygotowania + czas chłodzenia
Masło razem z cukrem utrzeć na puch. Nie przerywając mieszania do masy dodawać stopniowo wystudzoną masę śmietanowo - czekoladową oraz rozdrobnione ciastka z waflami.
Po połączeniu z masy formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Nstępnie chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego.
Czas przygotowania + czas chłodzenia
BozenaMatuszczyk
Wiesz jest to bardzo syte więc nie wiem czy dało by się tyle zmieścić.
Dziękuję i pozdrawiam.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Miło mi, dziękuję.;)
lukrowanepierniczki