Sposób przygotowania:
Rafaello - kokosowe kuleczkiKrok 1
Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić).
Rozdrobnione krakersy dodaje do masy maślanej, wlewam rozpuszczona i przestudzoną białą czekoladę, wsypuje wiórka i dodaje aromat waniliowy.
Składniki mieszam i wstawiam do lodówki na godzinkę do schłodzenia.
Krok 2
Wyjmuje schłodzoną masę i formuje małe kuleczki, lekko je spłaszczam i wkładam orzeszka do środka.
Taką kuleczkę obtaczam we wiórkach kokosowych, przekradam do papilotki. Kuleczki rafaello przygotowane wkładam do schłodzenia i teraz mamy już dla siebie i jak dla niespodziewanych gości pyszną na jeden kęs słodziutką niespodziankę.
ciasteczka