Sposób przygotowania:
Koktail z kiwi i krewetek z żurawiną
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt drobną kostkę (patrząc na rozmiar krewetek - 1 krewetka powinna być rozmiaru 2-4 kawałków kiwi). Mieszamy z dobrze odsączonymi krewetkami i układamy w zimnej szklanej miseczce.
W mniejszej miseczce mieszamy sos. Wyciskamy sok z cytryny / limonki, dodajemy wybraną czerwoną (w kolorze) konfiturę. Sprawdzamy zrównoważenie kwaskowości i słodkości - tu możemy dokonać korekt dodając więcej jednego, lub drugiego. Teraz dodajemy do sosu wyciśnięty czosnek i majonez, ewentualnie pieprz, mieszamy. Sos powinien być wyraziście różowy.Sos umieszczamy w małej szklanej miseczce.
Podajemy wkładając małą miseczkę do dużej - pośrodku.Przybieramy plasterkami kiwi. Do jedzenia - mieszamy na talerzu.
W mniejszej miseczce mieszamy sos. Wyciskamy sok z cytryny / limonki, dodajemy wybraną czerwoną (w kolorze) konfiturę. Sprawdzamy zrównoważenie kwaskowości i słodkości - tu możemy dokonać korekt dodając więcej jednego, lub drugiego. Teraz dodajemy do sosu wyciśnięty czosnek i majonez, ewentualnie pieprz, mieszamy. Sos powinien być wyraziście różowy.Sos umieszczamy w małej szklanej miseczce.
Podajemy wkładając małą miseczkę do dużej - pośrodku.Przybieramy plasterkami kiwi. Do jedzenia - mieszamy na talerzu.