Sposób przygotowania:
Koktajl warstwowy
Wszystkie owoce myjemy i osuszamy. Banana obieramy ze skórki i wkrajamy do kielicha blendera. Gruszkę obieramy, wycinamy pestki i koimy w kawałki, dodajemy do banana. Na koniec wlewamy sok z cytryny i blendujemy. Przelewamy do dwóch szklanek w równych porcjach. Myjemy blender.
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy. Delikatnie przelewamy zieloną warstwę koktajlu łyżką na warstwę jasną. Myjemy blender.
Borówki przesypujemy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładki koktajl. Delikatnie przelewamy fioletową warstwę koktajlu na pozostałe.
Podajemy od razu.
Smacznego
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy. Delikatnie przelewamy zieloną warstwę koktajlu łyżką na warstwę jasną. Myjemy blender.
Borówki przesypujemy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładki koktajl. Delikatnie przelewamy fioletową warstwę koktajlu na pozostałe.
Podajemy od razu.
Smacznego