Sposób przygotowania:
Kolakakor szwedzkie ciasteczka
Przygotować robot z nożami do siekania. Umieścić w misie robota składniki i wszystko siekać aż się skleją. Wyjąć bryłę z misy, szybko zagnieść ciasto i podzielić je na 4 kawałki.
Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem ( do pieczenia oczywiście ). Kawałki ciasta zrolować na długość blaszki i ułożyć je na niej. Lekko spłaszczyć dłonią i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Ciastka piec 15 minut i zaraz po wyjęciu pokroić na kawałki ukośnie.
W razie konieczności przeciąć wzdłuż gdyby ciastka się zlepiły i wystudzić.
Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem ( do pieczenia oczywiście ). Kawałki ciasta zrolować na długość blaszki i ułożyć je na niej. Lekko spłaszczyć dłonią i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Ciastka piec 15 minut i zaraz po wyjęciu pokroić na kawałki ukośnie.
W razie konieczności przeciąć wzdłuż gdyby ciastka się zlepiły i wystudzić.