Magiel Kuchenny

Magiel Kuchenny

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Kolanka w sosie serowym z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki i pyszny obiad. W naszym domu takie połączenia są bardzo lubiane i nie ukrywam, że często goszczą na naszym stole.

Kolanka w sosie serowym z brokułami

Składniki:

Kolanka w sosie serowym z brokułami

 

  • pół opakowania makaronu kolanka;
  • mrożone różyczki brokuła firmy Hortex;
  • 200 ml śmietany 30%;
  • 10 dkg serka topionego śmietankowego;
  • sól;
  • pieprz;
  • chili;
  • starty parmezan.

Sposób przygotowania:

Kolanka w sosie serowym z brokułami
Różyczki brokuła ugotuj w osolonej wodzie. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pokrojony na mniejsze kawałki ser topiony połącz ze śmietanę, a następnie wlej na rozgrzaną patelnię i gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż ser całkowicie się rozpuści. Następnie wrzuć do sosu różyczki brokuła i makaron. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj i podawaj posypane parmezanem.