Magiel Kuchenny

Magiel Kuchenny

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Kolanka w sosie serowym z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jak ja lubię takie obiady. Szybkie i pyszne! Danie smakowicie pachnie i wygląda. Polecam serdecznie!

Kolanka w sosie serowym z brokułami

Składniki:

Kolanka w sosie serowym z brokułami

 

  • pół opakowania makaronu np. kolanka;
  • mrożone różyczki brokuła Hortex;
  • 200 ml śmietany 30%;
  • 10 dkg serka topionego śmietankowego;
  • sól;
  • pieprz;
  • chili;
  • starty parmezan.

Sposób przygotowania:

Kolanka w sosie serowym z brokułami
Brokuł potnij na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Ser topiony pokrój na mniejsze kawałki i połącz ze śmietanę, a następnie wlej na rozgrzaną patelnię i gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż ser całkowicie się rozpuści. Kolejno wrzuć do sosu brokuły i makaron. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Wszystkie składniki wymieszaj i podawaj posypane parmezanem.