mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kolba kukurydzy z parowaru

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Najlepszy smak z dzieciństwa :)

 Kolba kukurydzy z parowaru

Składniki:

Kolba kukurydzy z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Kolba kukurydzy z parowaru
Kolbę kukurydzy myjemy wkładamy na parowar i parujemy około 50 minut do miękkości . Gdy będzie gotowa wyciągamy i na gorącą kładziemy kawałki masła , prószymy solą . I jemy . Jeśli ktoś nie posiada parowaru można ją gotować w garnku , wrzucamy do gotującego się wrzątku nie solimy wody i gotujemy około 30 minut ( smak z parowaru jest lepszy ) odsączamy i także smarujemy masłem oraz solimy . Polecam :)

Tagi:

kukurydza