Sposób przygotowania:
Kolba kukurydzy z parowaru
Kolbę kukurydzy myjemy wkładamy na parowar i parujemy około 50 minut do miękkości . Gdy będzie gotowa wyciągamy i na gorącą kładziemy kawałki masła , prószymy solą . I jemy . Jeśli ktoś nie posiada parowaru można ją gotować w garnku , wrzucamy do gotującego się wrzątku nie solimy wody i gotujemy około 30 minut ( smak z parowaru jest lepszy ) odsączamy i także smarujemy masłem oraz solimy . Polecam :)
evita0007
Pyza
no, szczególnie że w garnku gotuje się kukurydzę zaledwie kilka minut a nie 30 - oczywiście nie soli się wody żeby ziarna nie twardniały
evita0007
może ona zębów nie ma i dlatego tak długo gotuje ? hahahahahaaa ;D
darmiona
może ona zębów nie ma i dlatego tak długo gotuje ? hahahahahaaa ;D[/quote]
:-))
Elficzna
evita0007
. . . nie złośliwie tylko śmiesznie ;P
Mysiunia
Zgadzam się z Tobą, niektóre 'uwagi' są niepotrzebne. Może przepis nie jest dobry, ale można to w inny sposób wyrazić..
mela25
evita0007
Hahahahah dobre ale sie uśmiałam ;D