Sposób przygotowania:
Kolorowa babka 2
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędna składniki do ciasta, następnie przesiać mąkę tortową z jaj kurzych białka oddzielić od żółtek, po czym białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier kryształ i żółtka. Następnie dodać mleko oraz olej. Składniki zmieszać z mąką z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na 3 części, do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak, trzecią zostawić bez niczego. Wlewać w sposób dowolny, jedno ciasto na drugie do natłuszczonej formy. Upiec ciasto w temperaturze 180 - 200 stopni C przez około 50 minut. Następnie wyjąć babkę, ostudzić, rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu i polewę wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Można posypać cukrem pudrem.