Sposób przygotowania:
Kolorowa jajecznica wg.Irenki
Cebulę obieramy z łusek i kroimy, podsmażamy na złoty kolor. Kiełbasę pozbawiamy skóry i kroimy w dość grubą kostkę, dodajemy do podsmażonej cebuli. Paprykę czerwoną i żółtą pozbawiamy pestek i kroimy w kosteczkę. Wkładamy na patelnię i dusimy przez chwilę pod przykryciem.
Jajka wybijamy do miseczki, dodajemy wodę i szczypiorek drobno pokrojony.
Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w cząstki. Smażymy wszystko razem aż jajka się zetną. Na koniec dodajemy łyżkę masła.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Jajka wybijamy do miseczki, dodajemy wodę i szczypiorek drobno pokrojony.
Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w cząstki. Smażymy wszystko razem aż jajka się zetną. Na koniec dodajemy łyżkę masła.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.