Sposób przygotowania:
Pomidorowa jajecznica z cukinią i papryką
Do miseczki wybijamy jajka oraz wlewamy mleko i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy do połączenia się składników.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki, kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzywa smażymy przez około 5 minut. Wlewamy masę jajeczną i doprawiamy do smaku. Smażymy do momentu ścięcia się jajecznicy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki, kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzywa smażymy przez około 5 minut. Wlewamy masę jajeczną i doprawiamy do smaku. Smażymy do momentu ścięcia się jajecznicy.