Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kolorowa kapusta na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna surówka do obiadu na gorąco

Kolorowa kapusta na ciepło

Składniki:

Kolorowa kapusta na ciepło

 

  • 0,5 kapusty białej
  • 1/4 kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • jarzynka, pieprz, sól
  • masło roślinne

Sposób przygotowania:

Kolorowa kapusta na ciepło
Obydiwe kapusty bardzo drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, lekko ją osolamy i po zagotowaniu wrzucamy poszatkowane kapusty i gotujemy 5-8 minut. W osobnym naczyniu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę na 2 łyżkach masła. Odcedzona kapustę dodajemy do zeszklonej cebuli, wlewamy szklanke czystej wody i oprawiamy do smaku. Prażymy kapusty do czasu odparowania wody, cały czas mieszamy. Możemy podawać na gorąco lub zimno na obiad

Tagi:

kapusta