Sposób przygotowania:
Kolorowa noworoczna suróweczka
Pora zalać wrzątkiem i parzyć około 2 -3 minut. Wyjąć z wody i dokładnie osuszyć. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Przełożyć do miski. Pora pokroić drobniutko i dodać do cebulki. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do pozostałych składników. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Ogórka także zetrzeć na dużych oczkach i razem z marchewką dodać do reszty składników. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dressing: Do osobnej miseczki włożyć majonez, olej, śmietanę, sos sojowy oraz sól i pieprz. Dokładnie połączyć ze sobą składniki dressingu za pomocą trzepaczki. Dressing wlać do miski z surówką i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!