Sposób przygotowania:
Kolorowa rolada
Białka ubić na sztywno stopniowo dodać cukier i ubić na gładką masę, dodać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniem. Wymieszać. Odłożyć 3 łyżki i dodać do nich kakao.
Z ciemnego ciasta za pomocą worka cukierniczego wycisnąć wzór na blaszce z papierem i włożyć do zamrażarki na 10 minut wyjąć wylać jasne ciasto rozsmarować i upiec około 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodać nutellę i konfiturę wymieszać rozsmarować ma biszkopt i zwinąć roladę zdejmując papier.
Z ciemnego ciasta za pomocą worka cukierniczego wycisnąć wzór na blaszce z papierem i włożyć do zamrażarki na 10 minut wyjąć wylać jasne ciasto rozsmarować i upiec około 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodać nutellę i konfiturę wymieszać rozsmarować ma biszkopt i zwinąć roladę zdejmując papier.