SUPERPRZEPIS

Rolada z bitą śmietanką

  • 1
  • mela25
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Rolada z bitą śmietanką Więcej zdjęć (3)

Kolorowa rolada z bitą śmietanką

Składniki:

Rolada z bitą śmietanką

 

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki kakao

 

  • 2 śmietany 30 % - 250 ml ( 1 szt )
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

Rolada z bitą śmietanką
Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Odlewamy do miseczki mniejszą połowę masy dodajemy kakao i delikatnie mieszamy Wylewamy na duża blaszkę uprzednio wysmarowana margaryną i posypana bułka tartą . Pieczemy 15-20 minut w zależności od piekarnika . Po upieczeniu ciepły biszkopt zwijamy w rulon.

Śmietanki ubijamy na sztywno wylewamy na zimny biszkopt i znów zawijamy w rulon . Posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki na godzinkę.
Rolada z bitą śmietanką
Ciekawy wygląd i smak tak wygląda w całości .......
Rolada z bitą śmietanką
Polecam do kawy szybko i smacznie idealne dla dzieci