Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki.
Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć, liście przekroić na pół, przełożyć na talerz.
Sos jogurtowy wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawami, koperkiem i szczypiorkiem. Polać plasterki ziemniaków i rzodkiewki, ostrożnie wymieszać. Przełożyć na liście szpinaku.
Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć, liście przekroić na pół, przełożyć na talerz.
Sos jogurtowy wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawami, koperkiem i szczypiorkiem. Polać plasterki ziemniaków i rzodkiewki, ostrożnie wymieszać. Przełożyć na liście szpinaku.