Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka 2
Salaterkę wyłożyć umytymi i dobrze odsączonymi listkami sałaty . Majonez wymieszać z musztardą i posolić do smaku. Jajka ugotować na twardo , ostudzić i obrać i pokroić w ósemki . Ser pokroić w zapałki i przełożyć do dużej miski . Dodać kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz ogórki i cebule pokrojone w cienkie pół plasterki . Pozostałe liście sałaty pokroić pokroić w paski i dodać do reszty składników .Na koniec wlać przygotowany sos i wszystko wymieszać . Sałatkę przełożyć do salaterki , na liście sałaty i udekorować cząstkami jajek oraz pomidorami pokrojonymi w ćwiartki . Doskonałym dodatkiem jest pumpernikiel posmarowany bryndzą. Kromki smarujemy , sklejamy po trzy i kroimy w cienkie długie paski.