Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka Ani.
Zacznij od przygotowania sosu do sałatki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw do lodówki. Brokuł i fasolkę szparagową ugotuj na parze tak, aby warzywa były chrupiące, nierozgotowane. Odstaw do wystudzenia. Pomidory umyj i pokrój na spore kawałki. Ogórki umyj, obierz ze skórki, pokrój na słupki, a te na dwucentymetrowe kawałki. Jajka pokrój na ćwiartki. Warzywa i jajka podziel na cztery części i wymieszaj, każda wymieszana część będzie stanowiła jedną warstwę sałatki. Do dość dużej miski włóż ¼ wymieszanych składników, polej ¼ sosu i posyp częścią posiekanej natki pietruszki. Układaj kolejne warstwy warzyw, sosu i natki. Na wierzchu dodatkowo posyp posiekanym koperkiem. Odstaw do schłodzenia i przemieszania się smaków.