Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z sosem chrzanowymETAP 1:
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Zalewamy zimną wodą i obieramy z skorupek.
ETAP 2:
Obrane jajka i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę, a szynkę w trochę grubszą. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Groszek i kukurydzę odcedzamy z wody. Szczypiorek siekamy.
ETAP 3:
W miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym i chrzanem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
ETAP 4:
W miseczce układamy warstwami kolejno.
- połowa zielonego groszku
- pokrojona szynka
- połowa sosu
- ogórki konserwowe
- kukurydza
- reszta groszku
- jajka
- ser
- reszta sosu
- na wierzchu posiekany szczypiorek