Sposób przygotowania:
Sałatka z kaczką i sosem chrzanowym z pieprzemkaczka:
Przygotowanie sałatki zaczynamy od umycia i osuszenia mięsa.
Następnie piersi przekrawamy na pół aby powstały dwie pojedyncze, skórę każdej nacinamy na krzyż.
Układamy mięso w misce, dodajemy obrany ,drobno posiekany czosnek, zalewamy oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem.
Mięso pozostawiamy w marynacie 3-4 godz trzymając w lodówce.
Smażenie kaczki:
Po tym czasie na suchej patelni smażymy piersi po 4 min z każdej strony- zaczynamy smażenie od strony ze skórą.
Przed pieczeniem:
Zawijamy w folię aluminiową ,pieczemy 45 min w 150 st.
Upieczona kaczka:
Mięso odwijamy z foli, kroimy w plastry.
Sałatka:
Przygotowujemy sałatkę: Na talerze wykładamy porcję sałaty , umyta oraz pokrojoną w piórka cebulę i pomidorki koktajlowe.
Składni sosu łączymy razem , polewamy warzywa.
Na sosie układamy plastry kaczki.