Sposób przygotowania:
Kolorowa tarta z brokułami
Zagniatamy ciasto i wkładamy je do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy farsz: brokuły dzielimy na części, marchewkę kroimy w plastry i gotujemy na parze. Cebulę szklimy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli, przesmażamy razem. Cukinię kroimy w plastry, solimy, dodajemy tymianek i oregano i smażymy na oleju do zarumienienia. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Prostokątną formę wykładamy papierem, wyklejamy spód i boki ciastem wyjętym z lodówki, ciasto nakłuwamy widelcem, możemy posypać bułka tartą. Brokuły mieszamy z marchwią, cebulą, papryką i przyprawami. Taki farsz układamy na cieście, polewamy sosem i układamy zarumienione plastry cukinii lub bakłażana. Pieczemy około 40 minut 190 stopniach.
kołczu
baasiaa
Lemonaga
browneyedgirl