eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna kolorowa zupa z młodej kapusty z dodatkiem żółtej i czerwonej papryki. Papryka podkręciła smak zupy.

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty

Składniki:

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty

Wywar

Warzywa

  • 1/2 dużej główki młodej kapusty
  • 3 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 8 dużych młodych ziemniaków
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki

Zasmażka

Sposób przygotowania:

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty

Wywar

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty
Porcję rosołową umyć , włożyć do garnka , dodać liście laurowe , ziele angielskie , zalać wodą i posolić do smaku . Ugotować wywar i wyjąć porcję rosołową .

Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą i posolić do smaku. Ugotować wywar i wyjąć porcję rosołową. Po ostudzeniu obrać mięso z kości, skóry i pokroić. Kapustę poszatkować. Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę.

Przygotowanie kapusty

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty
Kapustę obrać ze zniszczonych liści i poszatkować .

Kapustę poszatkować. Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, jak na frytki.

Przygotowanie warzyw

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty
Marchew , pietruszkę , seler i paprykę pokroić w kostkę .

Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę.

Prrzygotowanie ziemniaków

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty
Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w słupki , jak na frytki .

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, jak na frytki.

Gotowanie zupy

Kolorowa zupa Eli z młodej kapusty
Koperek i natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać.

Koperek i natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać.

Gotowanie zupy

Kapustę, jarzyny, ziemniaki włożyć do wywaru i zagotować. Do gotującej się zupy dodać pokrojoną paprykę i gotować wszystko do miękkości. W rondelku roztopić margarynę, dodać mąkę i przesmażyć. Zasmażkę dodać do zupy i zagotować. Do gotowej zupy dodać pokrojone mięso, koperek, natkę pietruszki i doprawić maggi do smaku. Smacznego!