Sposób przygotowania:
Kolorowa zupa z cukinii i kurek
Cukinie umyc, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyc. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroic w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodac pieprz i tymianek. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukiniii zmiksować. Pozostałe odlożone kurki usmazyć na masle. Obie zupy wlać "artystycznie" do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki. Przepis troszke zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z książki Katarzyny Likus "Kuchnia najlepsza pod słońcem".
Tit
misia53
Sarenka