Sposób przygotowania:
Kolorowe babeczki dla łasuchów
Na stolnice wysypuje make pszenna,dodaje proszek do pieczenia, sól, cukier puder, masło, mieszam do połączenia się składników.Następnie dodaję śmietanę, żółtka.Ciasto zarabiam, cienko wałkuj, wyklejam nim foremki na babeczki. Piekę około 15-20 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu odstawiam by wystygły.Galaretkę rozpuszczam w przegotowanej wodzie w 1 szklance, odstawiam by z tężała . Śmietanę ubija i dodaję tężejącą galaretkę. Zimne babeczki napełniam bita śmietaną - można też odłożyć samej śmietany bitej, a resztę zrobić z galaretką, będzie kolorowo.Babeczki przyozdabiam owocami np. malinami, poziomkami, malinami ciemnymi, jagodami,porzeczkami. Życzę smacznego.
Lady Marmolada
Sarenka
Dorota0309