Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasteczka 2
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać przesianą na zmianę przesianą mąkę z kakao i jajka. Przygotowanym gęstym ciastem napełnić specjalną maszynkę do ciastek i wyciskać ciasteczka na natłuszczoną blaszkę, następnie upiec i po upieczeniu wystudzić. Przygotować taki zwykły lukier utarty z 1/2 szklanki cukru pudru i kilku kropli wody. Ciastka po upieczeniu smarować lukrem, następnie ozdobić posypką, środki białe, a płatki kolorowe. Ozdobione ciasteczka odstawić do zastygnięcia lukru.
edytaha
iziona
Dziękuje :), ale muszę przyznać, że troszkę zabawy było z tymi posypkami, ale efekt był i przy torcie urodzinowym Emilki tworzyły te ciasteczka zgrany duet :)
edytaha
:)